De laatste druppel
"Give me control of a nation's money and I care not who makes it's laws"
Mayer Amschel Bauer Rothschild (Bankier of Bankrover, u beslist)
"From now on, depressions will be scientifically created."
Congressman Charles A. Lindbergh Sr. , 1913
"Whoever controls the volume of money in any country is absolute master of all industry and commerce."
James A. Garfield, President of the United States
"I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies. Already they have raised up a monied aristocracy that has set the government at defiance.The issuing power (of money) should be taken away from the banks and restored to the people to whom it properly belongs."
Thomas Jefferson, U.S. President.
Wanneer een schip lek is kan men pompen. Het schip zal wel lek blijven en het is daarom onmogelijk de laatste druppel uit een lekkende boot te pompen. Om de laatste druppel uit het schip te kunnen pompen zal men uiteindelijk het lek moeten dichten.
Hetzelfde geldt voor een lekkende kraan. Men kan het gemorste water opdweilen, maar dan blijf je bezig. Uiteindelijk zal de kraan gerepareerd moeten worden om te zorgen dat de laatste druppel kan worden opgeruimd.
Onze maatschappij, ons economisch en politiek systeem werkt als een lekkende kraan of een lek schip. We kunnen blijven pompen, we kunnen blijven dweilen, maar als we het schip of de kraan niet repareren, zal het pompen en dweilen nooit stoppen. Voordat we het lek kunnen dichten of de kraan kunnen repareren, zullen we het lek eerst moeten vinden.
Wat is het lek in onze maatschappij? Wat is de grote fout in ons systeem?
Het lek is ons monetair en economisch stelsel!
Door velen wordt gedacht dat het monetair stelsel en ons economisch systeem een exacte wetenschap is. Dit is het niet! Wiskunde is exact; 2+2=4. Natuurkunde is exact; wat je omhoog gooit komt weer naar beneden. Scheikunde is exact; wanneer je water kookt krijg je stoom (gas).
Economie is dit niet. Het is namelijk niet zo dat wanneer de vraag groter wordt dan het aanbod dat dan de prijs automatisch omhoog gaat, of andersom, omlaag. Al denken we dat wel.Dit werkt alleen zo in een vrijemarkteconomie. Het probleem zit hem hierin dat onze markt, onze economie gebaat is bij schaarste. Je wilt altijd minder aanbieden dan er gevraagd wordt, dat houdt de prijs lekker hoog. Fabrikanten, leveranciers en handelaren zijn daarom altijd op zoek naar die balans die de hoogste winst opleverd.
(vb: Een fabrikant van pennen heeft vraag naar 10 pennen. Hij kan 10 maken en dan verkopen voor 10 Euro. Kosten zijn 5 Euro. Winst is dan 5 Euro. Iedereen tevreden zou je zeggen. Iedereen een pen en de fabrikant wat winst.
Hij kan ook een pen maken en deze verkopen voor 10 Euro. Kosten 1 Euro (minder maken is meestal per stuk iets duurder. Winst 9 Euro. De fabrikant is tevreden, heeft dikke winst. Degene met de pen is tevreden, maar 9 personen zijn teleurgesteld, zij hebben geen pen.
Hij kan ook 5 pennen maken en verkopen voor 3 Euro per stuk. Kosten 60 cent. Winst 12 Euro. Fabrikant zeer tevreden. 5 mensen met pen zeer tevreden. Helaas blijven 5 personen penloos achter.)
Onze ecoconomie werkt in het groot exact hetzelfde. Er zal nooit genoeg zijn voor iedereen, want om te kunnen floreren moet er schaarste zijn. Hierbij wordt natuurlijk goed gebruik gemaakt van menselijke emoties; hebzucht, gierigheid, kuddegedrag, etc. (Voornamelijk door reclame; daarom hebben wij ook zo'n hekel aan reclameuitingen; Maff)
Er zal dus NOOIT genoeg zijn voor iedereen!!!
Er zal NOOIT genoeg voedsel zijn voor iedereen!!!
Er zullen NOOIT genoeg medicijnen zijn voor iedereen!!!
Er zal NOOIT genoeg zorg zijn voor iedereen!!!
Waarom vinden we bovenstaande normaal? Omdat u nooit iets anders gezien heeft, nooit iets anders meegemaakt heeft en u nooit iets anders geleerd is. (Alle landen die een ander economisch systeem hebben worden vaak afgedaan als schurkenstaat.)
Nu kunt u denken dat bovenstaande wel meevalt. In Nederland hebben we allemaal een auto en tv, we hebben allemaal zorg en allemaal te eten. Dat klopt, nu nog wel, maar dat duurt niet lang meer. We hebben sinds een aantal jaren al voedselbanken en steeds meer mensen die hun zorgverzekering niet meer kunnen betalen.
Want wat houdt ons economisch stelsel draaiend? Het monetair systeem. GELD!!!
Er is NOOIT genoeg geld voor iedereen!!!
Geld is het grootste produkt ter wereld. Er wordt meer geld aan geld verdient dan aan alle andere produkten samen. Geld is dus geen ruilmiddel meer, maar een produkt. Ook hier zoeken de financiele instellingen (fabrikanten van geld) naar de balans die de hoogst mogelijke winst oplevert.
Het grote lek in onze maatschappij is dus geld. Dit komt voornamelijk door rente en inflatie.
Rente en inflatie zijn instrumenten om het gehele economische proces gaande te houden. Rente en inflatie worden gebruikt om schaarste te creëeren. Rente en inflatie bepalen wie arm is en wie rijk.
Rente en inflatie: De grootste diefstal ooit!!!
Rente wordt bepaald door de vraag naar geld. Hoe meer vraag hoe hoger de prijs. Inflatie wordt bepaald door het aanbod van geld. Hoe meer aanbod hoe lager de prijs. Door hiermee te spelen kunnen banken crises veroorzaken. Ze kunnen bepalen wie arm blijft en wie rijk mag worden.
(vb: U leent 10 Euro van de bank. U moet 1 Euro rente betalen. De bank wil dus 11 Euro terug. Dit zou u normaal vinden toch? Zo zijn we immers opgevoed. Maar doordat er 10 Euro bijkomt wordt uw geld minder waard ( inflatie ), laten we voor de simpelheid van dit voorbeeld zeggen; 9 Euro. U krijgt dus 10 Euro die maar 9 Euro waard is en moet 11 Euro terugbetalen.)
Dit is natuurlijk een heel simpel voorbeeld, maar in het groot wordt bovenstaande door financiele instellingen gebruikt om zoveel mogelijk geld te verdienen aan het verschil tussen de 9 en 11 Euro. Er bestaat ook zoiets als deflatie, maar de hoge heren vinden dit een slecht woord en vinden het slecht voor de economie. Ze zouden er niet aan moeten denken dat de 10 Euro in een keer 12 Euro waard wordt.
Daar komt nog bij dat op elk geld standaard rente zit. Vroeger was het geld gekoppeld aan de goudvoorraad, dit is sinds jaren vervangen door een systeem op basis van schulden.
(vb. In principe is er geen geld zonder schuld. Als er dan 10 Euro gemaakt wordt is de hoeveelheid geld 10 Euro. Echter op deze 10 Euro zit standaard rente (omdat elk geld geleend wordt van de centrale banken.) Op de 10 Euro zit dus 1 Euro rente. Om deze 1 Euro ooit weer terug te kunnen betalen zullen we opnieuw moeten lenen. Opnieuw met rente. Het is dus een monetair systeem gebaseerd op schulden. Want zouden we de 10 Euro terugbetalen dan is er dus geen geld meer, maar nog wel 1 Euro schuld. Schuld kan dus nooit worden afbetaald.)
Het economisch stelsel zit natuurlijk veel ingewikkelder in elkaar, maar voor nu zijn deze simpele voorbeelden voldoende. Het geeft de misstanden in het economisch systeem goed weer.
Schaarste, Rente en Inflatie worden dus naar hartelust kunstmatig gecreëert en gebruikt ter zelfverrijking aan de ene kant en het veroorzaken van armoede aan de andere kant.
Dat dit een waardeloos systeem is hebben de vele crises in het verleden al lang bewezen.
Maw. het wordt tijd voor een nieuw economisch systeem. Het wordt tijd voor een nieuw monetair systeem. Het wordt tijd voor een verbod op rente en een uitroeiing van inflatie door het vaststellen van minimum en maximum prijzen.
Het kan, maar zal geen gemakkelijke weg worden. De globale elite. De bazen van het globale monetair systeem. De eigenaren van het geld. De eigenaren van de wereldbank, de europese centrale bank en veel nationale centrale banken (ja, het zijn prive banken (?) zullen dit niet snel laten gebeuren.
Abraham Lincoln wilde dit (renteloos geld).
John F. Kennedy wilde dit (renteloos geld).
En we weten allen hoe het hen vergaan is.
We kunnen blijven pompen en dweilen. We kunnen dus ons best blijven doen aan de onderkant om geen begrotingstekort te krijgen. Maar het blijft dweilen met de kraan open. Om dit te voorkomen moeten we het lek dichten en de kraan repareren.
Moet u zich eens voorstellen wat we met geld kunnen doen......
En stelt u zich nu eens voor wat we zonder geld zouden kunnen doen.......
Zonder geld kunnen we pyramides bouwen. Zonder geld kan elke ziekte genezen worden. Zonder geld zijn alle milieuproblemen in een klap opgelost. Zonder geld geen honger en geen armoede. Zonder geld geen geldprobleem.
Geld als ruilmiddel is geen probleem, geld als produkt is een lekkende kraan, zonder gebruiksaanwijzing en zonder garantie.
Maff.